whatsapp

ONZE DIENSTEN

PLASTISCH CHIRUGIE

PLASTISCH CHIRUGIE

Ooglidcorrectie

Als men ouder wordt kunnen we te maken hebben met verslapping met van o.a. de huid en spieren, hierdoor kunnen we rimpels of de zogenaamde wallen en afhangende oogleden ontstaan. Een ooglidcorrectie is een operatieve ingreep die zowel aan de boven-als onderoogleden kan geschieden en wordt onder lokale verdoving of onder narcose uitgevoerd.

Neuscorrectie

De neus is een belangrijk onderdeel van ons gezicht. Met een correctie kan de uitwendige vorm van de neus zowel verkleind, rechtgezet en/of de bochel in de neusrug verwijderd worden. Een neuscorrectie kan de vorm van de neus verbeteren en daarmee het zelfvertrouwen vergroten.

Liposculpture

Veelal bij vrouwen , maar ook bij mannen komen storende plaatselijke vetophopingen op het lichaam voor, waartegen dieet en sport niet helpen. Veel voorkomende plaatsen zijn de buik, maagstreek, borsten, heupen , bovenbenen, bovenarmen en ook wel de hals. Met dunne zuigbuisjes (cancules ) kunnen deze plaatsen van overtollig vet ontdaan worden.

Facelift

Het verouderingproces, wat zo rond het 30ste levensjaar begint, heeft vaak tot gevolg dat de huid verslapt en daardoor gaat plooien en rimpelen. Met het verstrijken van de jaren verliest de huid haar elasticiteit, wordt droger, dunner en gerimpelder, de hals is daarbij meestal een indicatie. De mate waarin de huid veroudert wisselt sterk per persoon, er zijn mensen die rond hun 40ste al in aanmerking kunnen komen voor een facelift, andere pas veel later. Een facelift is een operatie waarbij de plooien en rimpels van de gezichtshuid worden strakgetrokken, meestal samen met de dieper gelegen weefsellagen. Als er onder de kin overmatig vetweefsel aanwezig is of als de hals dikke huidplooien heeft, kan het noodzakelijk zijn deze ook te ‘liften’. Met een face-lift wordt de gezichtshuid strak getrokken, de operatie wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg.

Buikwandcorrectie

Het slapper worden van de buik is iets dat van nature bij ieder mens in meerdere of mindere mate kan optreden. Bijvoorbeeld door sterke gewichtsafname, zwangerschappen, veroudering of operaties kan de buikwand zo ernstig verslappen dat een hangbuik ontstaat. Bij mensen die erg dik zijn geweest kan zelfs een zgn. vetschort ontstaan, waarbij de uitgetrokken buikhuid als een schortje omlaag hangt. Een hangbuik kan met behulp van plastische chirurgie worden gecorrigeerd, met een medische term heet deze operatie abdomino- of buikwandplastiek..

Borstverkleining

Veel vrouwen worstelen met het probleem van te zware of hangende borsten. Te grote en/of hangende borsten kunnen een lichamelijke en psychische belasting zijn. Dit kan zowel door gewichtstoename als door gewichtsafname veroorzaakt worden. De borsten kunnen zijn gaan hangen na sterk afvallen of zwangerschappen. Door het abnormale gewicht van de borsten of sterk hangen kunnen rug-, schouder- en/of nekklachten ontstaan, wat eveneens kan resulteren in een slechte lichaamshouding.

Borstvergroting/Lifting

Bij de ontwikkeling van de borstklier wordt de uiteindelijke grootte bepaald door de genetische erfenis. Veel vrouwen kunnen onzeker zijn over de vorm en grootte van hun genetische borsten, of borsten die ze hebben gekregen na de zwangerschap of sterke vermagering. Een borstvergroting wordt verkregen door middel van borstprothesen gevuld met bijvoorbeeld siliconen.Borstcorrecties zijn de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen.

Armlift

Door gewichtsverlies, zwangerschap of gewoon door het ouder worden kan de elasticiteit van de huid aangetast zijn.De armlift is bedoeld voor mensen met veel huidoverschot omdat de huid vaak dun is en er nog weinig onderhuids vet aanwezig is.Een armlift kan ook geholpen worden in combinatie met liposculptuur en/of liposuctie. Dit is de beste oplossing als u dikke armen heeft maar wel een goede elastische huid. Bent u benieuwd welk techniek bij u toegepast kan worden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij vertellen u graag meer over.

Botoxbehandeling

Rimpels in het gezicht kunnen veroorzaakt worden door dergelijke overactiviteit, denk maar aan fronsrimpels, kraaienpootjes of de horizontale lijnen op het voorhoofd. Botox is een injectievloeistof, die overactiviteit van spieren vermindert. Inspuiten van Botox zorgt ervoor, dat de spieren zich ontspannen en de rimpels in de huid verdwijnen, een kleine hoeveelheid Botox wordt geïnjecteerd in het te behandelen gebied.

Dijbeenlift

Bij een dijbeenlift wordt binnenzijde van de bovenbenen gelift. De redenen voor deze operatie kunnen zijn, dat de huid door bijvoorbeeld sterke gewichtsafname slapper is geworden, waarbij de huid door verminderde elasticiteit niet meer terug veert en gaat hangen. De operatie wordt door een plastisch chirurg uitgevoerd en kan plaatsvinden onder lokale verdoving of narcose.

Flapoorcorrectie

Afstaande oren, ook vaak flap- of zeiloren genoemd, komen nog al eens voor en zijn een gevolg van een aangeboren misvorming van het kraakbeenskelet van de oorschelp. Het is een afwijking die geen invloed heeft op het gehoor. Ook voor deze onschuldige afwijking van het uiterlijk geldt dat de psychische en sociale aspecten die er mee samenhangen ingrijpend kunnen zijn, waardoor correctie ervan in veel gevallen zinvol is.

Lipvergroting

Met lipvergroting is de bedoeling om de lippen een nieuwe vorm te geven, zodat de lippen voller ogen. Er zijn verschillende methodes die gebruikt kunnen worden om de lippen voller en groter te maken en kunnen op tijdelijke of permanente basis vergroot worden door middel van lijnopvullende injecties.

Schaamlipverkleining

Het komt veelvoudig voor dat de binnenste schaamlippen, de labia minore, groter zijn dan de buitenste schaamlippen. Er zijn veel variaties maar als de kleine schaamlippen teveel buiten de grote steken kunnen vrouwen dit ervaren als lastig en pijnlijk, het kan eveneens problemen geven bij het sporten. Operatief inkorten van de kleine schaamlippen kan daarom noodzakelijk zijn. Schaamlipcorrecties valt meer onder constructieve plastische chirurgie.